Inschrijven voor onderwijs gaat via MijnTCOI
Mijn TCOI

Twente Echo Cursus

27 januari 2023: Echosymposium Advanced echocardiografie voor en door experts

Na vier eerdere succesvolle edities vindt op vrijdag 27 januari 2023 het Vijfde Twents Echosymposium plaats.

Het thema van deze editie is:'Advanced echocardiography voor en door experts'.

Het symposium zal zich richten op echocardiografie van patiënten binnen de perifere kliniek, met uitgebreide casuïstiek. Wij hopen hiermee een zo gevarieerd en volledig mogelijk programma aan te bieden. Het Twents Echosymposium richt zich met name op hartfunctielaboranten, maar deelname staat uiteraard ook open voor andere geïnteresseerden. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Het Vijfde Twents Echosymposium vindt plaats op vrijdag 27 januari 2023, in het Heracles stadion te Almelo, tegenover het ziekenhuis. De kosten voor deelname bedragen € 120,- per persoon, inclusief lunch en borrel. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Inschrijving gaat op volgorde van betaling. Accreditatie van het symposium is aangevraagd bij de SBHFL en bij NVVC. De eerdere vier edities zijn geaccrediteerd met 6 punten.

Aanmelden kan via de website van ZGT.

Twente Echo Cursus

Algemene informatie

De cardiologen van CARDION en van het TCT organiseren vier keer per jaar gezamenlijke nascholing voor alle hartfunctie laboranten werkzaam in ZGT en MST. Alle aspecten van echocardiografie komen volgens een roulerend schema aan bod.

Doelgroep

Echolaboranten

Leerdoelen

Kennisverwerving van basale echocardiografie technieken. Up-to-date houden van basiskennis aangaande fysiologie van het hart. Beoordeling en interpretatie van complexe echobeelden. Deze cursus is zeer interactief.

Cursusbegeleiding

  • Simone Post, cardioloog CARDION
  • Matthijs Meijs, cardioloog TCT
  • Rob Harleman, echolaborant ZGT
  • Foekje Basalus, echolaborant MST

Onderwijs agenda 2023

  1. Woensdag 11 januari, Aortaklepstenose en -insufficiëntie, locatie MST Enschede

Accreditatie

Dit onderwijs wordt geaccrediteerd door SBHFL.

Cursuskosten

Deelname is gratis voor echolaboranten MST en ZGT.

Inschrijven

Dit betreft een cursus voor echolaboranten. Indien u geïnteresseerd bent in deelname kunt u contact opnemen via aanmelden@tcoi.nl. Deelname in overleg.